lørdag den 11. oktober 2014

Linolium - hvordan er det lige jeg vedligeholder?

Vi har på det seneste haft flere og flere henvendelser omkring vedligehold af linolium specielt på gulve. Det er meget med modebølger om hvorvidt man bruger eller har brugt linolium på gulve. Bedst husker vi linolium fra skolen hvor det ofte var lagt på gulvet i gangene og i klasselokalerne.

Det er et utroligt slidstærkt materiale - og i de længere ferie (jul og sommer) blev gulvene ofte bonet med voks, så de kunne modstå den daglige slitage.

Nu er det ikke så let at få fat i bonevoks, og vi har heller ikke lige adgang til en bone maskine, der kan fordele voksen ud på gulvet, så når private kommer og spørger os så anbefaler vi altid:

Linoliesæben - vores univeral middel ...

Linoliesæben har den store fordel at den ikke indholder sulfo og at den ikke tørrer linoliumen ud. Da sæben ovenikøbet af kogt på linolie, så kan det ikke blive bedre. Linolium er som navnet adtyder også fremstillet på linolie.

Derfor er vores svar altid brug vores linoliesæbe, så får du smukke gulve igen. Her ser vi ikke sæbespåner som en god behandling, da det kan efterlade hvide "pletter" på gulvet af sæben der ikke er ordentlig opløst.

God arbejdslyst til jer alle med de gode gamle linolium gulve.

Ingen kommentarer: